voor inwoners, met gemeenten

Keukenafval? De groene bak lust ’t rauw!
Wist u dat 1/3 van ons restafval nog steeds bestaat uit GFT afval, zoals schillen en etensresten? Zonde! Hoe meer restafval, hoe meer er verbrandt moet worden, hoe meer CO2 er vrijkomt.

Het scheiden van gft-afval geeft dubbel winst. Als we GFT goed scheiden, kunnen we er grondstoffen van maken. Zoals compost en biogas. Bovendien verkleint u

Het begint in de keuken
Veel vervuiling van het restafval komt door afval uit de keuken. Of u nu een mandarijntje pelt, een eitje bakt of vier gangen op tafel zet; iedereen is dagelijks met voedsel bezig. En dus ook met keukenafval.

Ga naar onze speciale gft-campagne website om alle tips en wetenswaardigheden te lezen over voorkomen van gft-afval, hoe en wat te scheiden en tips over het schoonhouden van de gft-container. www.indegftbak.nl

Wilt u weten of iets in de container voor etensresten en gft hoort? De afvalscheidingswijzer weet het antwoord.

Wat wordt er van gft en etensresten gemaakt?
Tips tegen voedselverspilling

Lees het verhaal van Marthe

Op de foto ziet u Marthe, inwoner van onze regio. Lees haar verhaal.

Wat mag er wel en niet in de gft-bak?

Onderstaand overzicht kunt u downloaden en printen!