voor inwoners, met gemeenten

Keukenafval? De groene bak lust ’t rauw!
Wist u dat 1/3 van ons restafval nog steeds bestaat uit keukenafval, zoals schillen en etensresten? Waardevolle grondstoffen die op een smeulende hoop afval belanden. Bij verbranding komen schadelijke stoffen vrij én het kan niet meer worden hergebruikt. Zonde!

Het scheiden van gft-afval geeft dubbel winst. Als we keukenafval scheiden, kunnen we er grondstoffen van maken. Zoals compost en biogas. Bovendien verkleint u de berg restafval die verbrand wordt, dus minder schadelijke uitstoot. Dikke winst voor het milieu!

Het begint in de keuken
Of u nu een mandarijntje pelt, een eitje bakt of vier gangen op tafel zet; iedereen is dagelijks met voedsel bezig. Maar koken is meer dan smaakvol bereiden. Het is ook met zorg omgaan met keukenafval. Snijafval en etensresten? ‘t Belandt in de groene bak. Want gft-afval is zeer waardevol. Gooi dat niet zomaar bij het restafval. Maar geef het een tweede leven. Terug aan de natuur. Zo kan het worden hergebruikt. Slim! Lekker bezig, keukenprins(es)!

Ga naar onze speciale gft-campagne website om alle tips en wetenswaardigheden te lezen over voorkomen van gft-afval, hoe en wat te scheiden en tips over het schoonhouden van de gft-container. www.indegftbak.nl

Wilt u weten of iets in de container voor etensresten en gft hoort? De afvalscheidingswijzer weet het antwoord.

Wat wordt er van gft en etensresten gemaakt?
Tips tegen voedselverspilling

Wat mag er wel en niet ? Onderstaand overzicht kunt u downloaden en printen!