voor inwoners, met gemeenten

Een vraag over ondergrondse containers en gezamenlijke gft-containers ? Kijk dan hieronder bij de verschillende vragen en antwoorden.

Ondergrondse containers

Werkt uw tag niet meer? Stuur de kapotte tag dan naar ons op of breng hem naar het GAD-kantoor in Bussum. We ruilen de oude dan kosteloos om voor een nieuwe.

Op sommige plekken (meestal bij winkelcentra) staan openbare ondergrondse (wijk)containers die zonder toegangstag te gebruiken zijn. Dit gaat over de glas en PMD containers.

De ondergrondse containers die met toegangstag te openen zijn, zijn gekoppeld aan adressen die geen tuin hebben, een erg kleine tuin of geen achterom, of voor hoogbouw. Het gaat hier over ondergrondse containers voor PMD, papier/karton en restafval. De containers voor GFT zijn bovengronds.

Heeft u een buitenruimte groter dan 30 vierkante meter, dan kunt u geen gebruik maken van de ondergrondse containers (muv de wijkcontainers). U moet gebruik maken van de containers aan huis.

Heeft u per ongeluk iets kostbaars (telefoon, portemonnee, huissleutels etc.) in de ondergrondse container laten vallen, dan kunt u contact opnemen met de klantenservice (035-6991888). De kosten om uw bezitting weer uit de container te krijgen zijn voor uw eigen rekening. Dit bedraagt €350.

Een kapotte of volle container kunt u aan ons laten weten via de GAD app, website of anders telefonisch (035 6991888). Vergeet daarbij niet het containernummer te vermelden en wat er aan de hand is met de container.

Allereerst bedankt, door uw melding kunnen we het dumpen van afval beter aanpakken. Afval naast de container kunt u gemakkelijk melden via onze app, website of telefonisch (035 6991888). Weet u wie het afval gedumpt heeft? Dat horen wij natuurlijk ook graag.

Bent u de tag voor uw ondergrondse container kwijt of is hij gestolen? Dat horen we graag zo snel mogelijk van u. We blokkeren de tag dan, zodat niet iemand anders ‘m kan gebruiken. Voor vervanging van een verloren of gestolen tag betaalt u 5 euro. U kunt de toegangstag ophalen in het GAD-kantoor in Bussum. We kunnen deze ook naar u opsturen. Als u de toegangstag ophaalt bij het GAD kantoor kunt u alleen met pin betalen.