voor inwoners, met gemeenten

Een vraag over het ophalen van uw afval en grondstoffen? Kijk dan hieronder bij de verschillende vragen en antwoorden.

Ophalen van uw afval

Nee, dit is niet toegestaan. Zowel in het geval van containers aan huis of ondergrondse containers, is het de bedoeling dat het huishoudelijk afval ín de container wordt aangeboden. Afval dat op straat wordt gezet, kan u een boete opleveren.

In de online inzamelkalender ziet u na het invullen van uw postcode en huisnummer per afvalsoort wanneer we het afval op uw adres ophalen. De online kalender kunt u ook printen.
Nog makkelijker: download de gratis GAD-app. Dan krijgt u vooraf een seintje wanneer het tijd is om uw afval aan de straat te zetten. Let op: groot afval halen we alleen op als u hiervoor een afspraak hebt gemaakt.

Er is geen vast tijdstip waarop we bij u in de straat zijn, we kunnen vanaf half 8 ’s ochtends langskomen. Zet uw container daarom altijd voor 7.30 uur buiten, de avond ervoor vanaf 20.00 uur is ook goed. Dan weet u zeker dat u ons niet misloopt.

Zet uw afval op de inzameldag uiterlijk om 7.30 aan de straat, of de avond tevoren na 20.00 uur. Hebt u een afspraak gemaakt voor het ophalen van groot afval, dan geldt: op de afgesproken dag voor 7.30 uur of de avond tevoren vanaf 20.00 uur klaarzetten op de afgesproken plek.

  • Groene container: gft en etensresten
  • Blauwe container: papier en karton.
  • Oranje container: plastic verpakkingen, blik en drinkpakken.
  • Grijze container: afval dat u niet kunt scheiden.

In de afvalscheidingswijzer kunt u voor al uw afval opzoeken waar het bij hoort; van tandenborstel tot theezakje en van koffiecupje tot chipszak.