voor inwoners, met gemeenten

Helden van de GAD _ Léroy, stagiaire planning

Publicatiedatum: 12 maart 2022

In de Week van de Afvalhelden een kijkje achter de schermen bij de GAD. Wie werken er nu eigenlijk en wat doen ze? Aandacht voor onze eigen helden die zich allemaal inzetten de afvalinzameling in de Regio Gooi en Vechtstreek zo goed mogelijk te laten verlopen.

Vandaag Léroy, sinds 2009 werkzaam bij de GAD. “Ik wil niet tot mijn pensioen achter de wagen. Ik heb inmiddels mijn MBO2 en MBO3 diploma binnen”. 

Vroeg aan het werk

“Na twee jaar havo/vwo gedaan te hebben ben ik door omstandigheden uitgestroomd naar het VMBO. Daar heb ik me kapot verveeld. Ik hoefde de schoolbanken niet meer na het behalen van mijn diploma. ‘Prima dat je niet verder wil leren maar dan ga je wel direct werken’, zei mijn vader. Toen ben ik samen met hem begonnen als bezorger van witgoed voor Scheer & Foppen en heb sindsdien nooit langer dan drie dagen zonder werk gezeten. Van bezorger, vis fileren tot bedrijfsleider in de horeca.”

GAD

“Na mijn baan in de horeca wilde ik wat meer stabiliteit. Zo kwam ik als belader bij de GAD terecht. Ik werk hier nu alweer 13 jaar en heb veel mogen doen en veel kansen gehad. Toen ik begon werd er ieder jaar een kleine groep geselecteerd om het groot rijbewijs te halen. Na twee jaar mocht ik dat gaan doen, een hele eer. Ik heb vroeger nog ‘zakkengooien’ gedaan. Toen er nog niet overal (ondergrondse) containers waren werden de zakken nog aan de straat gezet.  Dat was best zwaar werk maar ontzettend leuk door het team waarin ik toen werkte. We hadden weinig woorden nodig om elkaar te begrijpen en dat werkt lekker samen.

Ook heb ik gewerkt op het scheidingsstation, de ondergrondse containers gereden en de waswagen (om de ondergrondse containers te reinigen) gereden. De waswagen was mijn eerste ‘eigen’ wagen. Daarvoor reed ik in de wagen waar iedereen wel eens mee op pad ging. Prima natuurlijk maar een ‘eigen’ wagen voelt wel heel fijn. We rijden er met z’n tweeën op dus we voelen ons extra verantwoordelijk. Van een krasje liggen we echt even wakker, zo zonde.

In de afgelopen jaren heb ik mijn MBO2 en MBO3 opleiding afgerond. Ik wil graag vooruit!

Nu werk ik drie maanden als stagiaire op de planning. Dat is best even wennen. Van buiten naar binnen, zeg maar. Ik zit nu de hele dag op kantoor en werk nu met mijn collega’s samen van achter de computer. Het is ook wennen hoor, ik merk dat ik het steeds leuker begin te vinden. ”

Kansen

“Ik heb binnen de GAD veel kansen gekregen. Die heb ik ook verdiend hoor 🙂 Ik ben een harde werker. Ik doe mijn werk goed en hou me ver van gedoe. Eerlijkheid vind ik het allerbelangrijkste. Ik vraag mijn collega’s eerlijk tegen mij te zijn als iets ze niet zint, dat doe ik namelijk ook bij hen. Zo voorkom je onderhuidse spanningen en kun je veel fijner samenwerken.

Ambitie genoeg maar bieden ze me mijn droombaan aan buiten de GAD, zou ik nu vriendelijk weigeren. Ik weet hier wat ik aan de mensen heb. Ik heb fijne collega’s en heb me tot nu toe steeds verder kunnen ontwikkelen.”

Léroy

“In mijn vrije tijd ben ik eigenlijk ook altijd bezig. Op mijn werk mis ik het werken met mijn handen nu ik op kantoor zit dus kan me thuis lekker storten op het bouwen. In het afgelopen half jaar heb ik een ‘ouwelullen’ motor helemaal omgebouwd. Alles uit elkaar gehaald tot er alleen het frame over bleef. Ervaring met motoren bouwen heb ik niet, ik maak veel foto’s zodat ik later weer weet hoe ik het in elkaar moet zetten. Met het knutselen aan auto’s heb ik dan een beetje ervaring, mijn vader had een autobedrijf en op mijn 13de heb ik mijn eerste motorblok verwisseld.

Ook mijn vrouw en dochtertje van 8 vinden het fijn dat ik moeilijk stil kan zitten. Zo heb ik laatst een hele tv-wand van steigerhout op verzoek van mijn vrouw gemaakt. En kan onze dochter als de zon schijnt in een heerlijk verwarmd zwembad. Het water dat in het zwembad rondpompt laat ik als de zon schijnt via mijn schuurdak lopen. Daar ligt zo’n 250 meter tyleenslang. Het water dat daar doorheen wordt gepompt warmt direct 2 graden op. Ja, thuis zijn ze best blij met me 🙂 ”

Meer nieuws

Al het nieuws