voor inwoners, met gemeenten

Helden

Publicatiedatum: 3 maart 2022

Van 7 t/m 13 is het in het hele land de Week van de Afvalhelden. Dit is een initiatief van de brancheorganisaties NVRD, Vereniging Afvalbedrijven, TLN en O&O fonds GOE, die gaan over afval, reiniging, transport en verwerking in Nederland.

GAD

Deze week geven de helden van de GAD een inkijkje in hun werkdag. Zij vertellen over de mooie en minder mooie kanten van hun werk. Wie zijn ze? Waarom hebben ze gekozen voor het werken in de afvalbranche, wat maken ze mee en waar liggen de kansen en uitdagingen in het werkveld.

  • Desiré, medewerker klantenservice; “Natuurlijk zitten er soms ook echt minder leuke gesprekken tussen maar die laat ik dan snel weer los. De volgende beller heeft daar niets mee te maken en die sta ik weer vrolijk te woord.”
  • Marc, chauffeur/belader; “Binnen vier muren werken is niets voor mij. Ik geniet van de vrijheid van het buiten zijn”
  • Karel, beheerder van het scheidingsstation in Bussum; “Wij zijn altijd vrolijk, dat is aanstekelijk. We hebben veel vrolijke mensen op ons scheidingsstation”
  • Léroy, medewerker planning; “Ik wil niet tot mijn pensioen achter de wagen. Ik heb inmiddels mijn MBO2 en MBO3 diploma binnen”
  • Richard, rijdt groot vuil wit- en bruingoed; “Op mijn vrije zaterdag rij ik regelmatig nog een ritje, het moet gewoon van de straat af”

Daniel Walkot, manager GAD – “In Nederland zetten ruim 30.000 mensen zich dagelijks in voor het inzamelen van afval en grondstoffen, het runnen van een scheidingsstation, het veilig vervoeren naar de verwerker, het recyclen en verwerken van afval. Dit is mooi werk dat ertoe doet. En zij verdienen onze waardering. Daarom zet de hele Nederlandse afvalbranche al deze collega’s deze week in het zonnetje. Ook wij als GAD willen daar aandacht aan geven en zetten onze eigen helden in de schijnwerpers”.

De Regio heeft onlangs een aantal podcasts gemaakt over wie er bij allemaal bij de Regio werken. Arnold van de Ham, medewerker scheidingsstation Hilversum, heeft voor de GAD hier een mooie bijdrage aangeleverd. Beluister hier zijn verhaal (aflevering 5).

De nieuwe burgemeester Gerhard van den Top van de gemeente Hilversum heeft hier bij zijn benoeming ook zijn waardering voor uitgesproken. Gerhard van den Top is naast burgemeester ook de voorzitter van het Algemeen Bestuur van de Regio Gooi en Vechtstreek waar wij ook als GAD onderdeel van zijn. Bekijk hier de benoeming via youtube.

Meer nieuws

Al het nieuws