Hebt u een huis met tuin, dan is de kans groot dat u net als veel andere inwoners gebruikmaakt van verschillende containers aan huis. In grote lijnen wat u erin kwijt kunt:

  • Groen: etensresten (gekookt en ongekookt), groente- en fruitresten, tuinafval
  • Blauw: papier en karton
  • Oranje: verpakkingen van plastic, blik en drinkpakken
  • Grijs: afval dat u niet kunt scheiden

Ook glas en textiel moet u gescheiden inleveren. Niet in uw kliko, maar via een glas- of textielcontainer bij u in de buurt We halen ook één keer per maand textiel bij u aan huis op.

Meer weten over afval scheiden? U leest het bij Meer scheiden, minder afval. De inzamelkalender laat zien wanneer we uw container legen.

Container te klein

Soms is één container niet genoeg. Zit uw container voor gft, pmd of papier/karton regelmatig vol? Vraag dan een extra groene, oranje of blauwe container aan.

Valt het u op dat we de grijze container niet noemen? Klopt! Alles wat u in de restafvalcontainer doet wordt verbrand en kan dus niet worden gebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Wij, en met ons veel inwoners, zien daarom het liefst zo min mogelijk restafval. Er zijn zelfs inwoners die helemaal geen grijze container meer gebruiken.

Maar het kan natuurlijk zijn dat u door een bijzondere situatie in uw gezin niet uitkomt met de grijze kliko. Ondanks dat u uw afval goed scheidt. Uw gezin bestaat bijvoorbeeld uit vijf of meer personen, er zijn medische redenen of u heeft kinderen in de luiers. U kunt contact met ons opnemen. Onze afvalcoaches geven advies en bekijken samen met u hoe we dit kunnen oplossen.