voor inwoners, met gemeenten

Vanaf 2 april betalen voor ophalen grofvuil

Publicatiedatum: 26 februari 2024

Vanaf 2 april 2024 worden de kosten voor het ophalen van groot huishoudelijk afval (grofvuil, groot tuinafval, elektrische apparaten en groot verpakkingskarton) doorberekend aan diegene die daar gebruik maakt. Vanaf 2 april geldt een tarief van €22,50 per afspraak voor het ophalen van groot huishoudelijk afval aan huis. Het brengen van grofvuil naar het scheidingsstation is gratis.

Achtergrond

In juli 2021 heeft het algemeen bestuur van de Regio de Regiobegroting 2022 – 2025 vastgesteld. In deze begroting is een aantal bezuinigingsmaatregelen opgenomen, waaronder het betalen van het ophalen van groot huishoudelijk afval. Het ophalen van groot huishoudelijk afval is een extra service die de GAD levert. Door het in rekening brengen van deze kosten, kunnen we deze dienst voortzetten en doorberekenen aan diegenen die er gebruik van maken. Grofvuil brengen naar het scheidingsstation is blijft gratis.

Ophalen grofvuil

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken voor het ophalen van:

  • grof restafval (b.v. bank, tafel, stoel)
  • grote elektrische apparaten (b.v. koelkast, wasmachine)
  • groot tuinafval (snoeiafval dat niet in groene container past)
  • groot verpakkingskarton (b.v. dozen van TV of meubilair)

Betalen (€22,50) kan direct bij het online maken van een afspraak. Is dit niet mogelijk dan kan pinbetaling op GAD hoofdkantoor in Bussum of op afspraak bij een medewerker van GAD voorafgaand aan de ophaalafspraak. Op www.gad.nl/grofvuil kunt u lezen wat wel en niet onder grofvuil wordt verstaan.

Het in rekening brengen van de kosten voor het ophalen van groot huishoudelijk afval is niet uniek. Veel gemeenten in Nederland hebben ervoor gekozen deze dienstverlening door te berekenen aan de gebruiker of zelfs helemaal af te schaffen.

Meer nieuws

Al het nieuws