voor inwoners, met gemeenten

Vier kandidaten, een week lang zo min mogelijk afval

Publicatiedatum: 19 mei 2022

Introductie kandidaten Week zonder Afval

Een week zonder afval, zou het haalbaar zijn? Vier inwoners uit onze regio gaan de uitdaging aan en proberen een week lang zo min mogelijk afval te produceren. Zij nemen ons mee via vlogs en korte verhalen. Een inkijkje in de afvalproductie én preventie van:

  • Selma van Dijk, presentatrice; “Ik ga er open minded in en enorm mijn best doen. Het lijkt mij een behoorlijke uitdaging maar zeker de moeite waard voor de volgende generaties.”
  • Anto Bajo, afvalcoach; “Door bewuster in te kopen kun je hopelijk veel verpakkingen besparen.”
  • Ynske Betlem, kwartiermaker circulaire economie en voorzitter Hilversum100; “Alle kleine beetjes helpen, daar geloof ik in.”
  • Dirk Dragstra, journalist; “Mentaliteit, daar begint het mee. Je moet continue kritisch blijven op jezelf.”

Selma was te gast bij het radioprogramma De Lunchclub van NHNieuws. Waarom doet ze mee? Wat hoopt ze te leren en waar verwacht ze tegenaan te lopen? Je kunt het interview hier beluisteren.

Week zonder Afval

Jaarlijks organiseert Milieu Centraal de Week zonder Afval. Dit jaar van 30 mei t/m 5 juni. In deze week gaan onze vier inwoners proberen om zo min mogelijk afval te produceren. Om een beeld te krijgen van het verschil dat ze gaan maken, nemen ze ons de week ervoor al mee in hun afvalproductie.

Uitdaging

Onze vier kandidaten gaan de uitdaging aan. Zij gaan op zoek naar mogelijkheden om in hun eigen huishouden op afval te kunnen besparen. Je kunt ze hier en via onze kanalen op Facebook, Instagram en Twitter volgen. En jij? Ga ook de uitdaging aan om eens een weekje  bewust te kijken waar je afval kunt verminderen? Want, alle kleine beetjes helpen!

Meer artikelen

Alle artikelen