voor inwoners, met gemeenten

Eerste matrassen perscontainers bij de GAD

Publicatiedatum: 26 maart 2024

Op de scheidingsstations in Huizen en Hilversum, is een perscontainer voor matrassen geplaatst. De scheidingsstations zijn hiermee de eerste in Nederland  die deze containers in gebruik nemen.

Besparing

Door de pers kan de container 5 keer zoveel matrassen kwijt. Een flinke besparing op CO2-uitstoot, aangezien het aantal containerwisselingen met een factor 5 afneemt en daarmee ook de transportkilometers.

Gemak

Voor de inwoner die zijn matras naar het scheidingsstation brengt verandert er niet veel. In plaats van de container inlopen en de matras handmatig stapelen, kan de matras nu gemakkelijk in een laadbak worden gedaan. De pers doet de rest.

De ingeleverde matrassen moeten wel schoon en droog zijn willen ze gerecycled kunnen worden. Een vochtig matras of een matras met schimmel is
niet te recyclen.

Van 85 naar 425

Sander van Deursen, adviseur en beheerder grondstoffen bij de GAD, “In een normale container van RetourMatras kunnen wij zo’n 85 matrassen kwijt. Doordat de nieuwe container minimaal 5 keer zoveel matrassen kan opslaan, wordt het aantal wisselingen minder. Dat stuk efficiency past bij onze
visie en missie. We produceren minder CO2 doordat onze transporteurs minder kilometers hoeven te maken terwijl we meer grondstoffen kunnen gaan produceren. Daarnaast levert het meer gebruiksgemak op voor zowel onze medewerkers als de bezoekers”.

Meer nieuws

Al het nieuws