Oud hout, nieuw leven

voor inwoners, met gemeenten

Beeldmerk project Oud hout, nieuw levenVeel hout dat binnenkomt op de scheidingsstations is geschikt voor hergebruik. In samenwerking met Tomingroep en AltijdWerkplaats kunnen we dit hout een nieuw  leven geven. Zo wordt er meer hout weer hergebruikt en belandt het niet in de verbrandingsoven. Daarbij levert het verwerken en verkopen van van het hout werkervaringsplekken op. Win, win dus.

Hoe kunt u helpen?

Herbruikbaar hout kunt u gescheiden inleveren op de scheidingsstations in Bussum.  Daarmee geeft u het hout een tweede leven én draagt u bij aan het creëren van werk. AltijdWerkplaats maakt er nieuwe meubels en andere producten van. Dat gebeurt door mensen die werkervaring opdoen. Hiermee  kunnen inwoners zonder werk op termijn doorstromen naar een reguliere baan en wordt ook nog eens minder hout weggegooid. De opbrengsten van het project komen volledig ten goede aan het creëren van werk.

Wat is geschikt voor een nieuw leven?

  • ‘schoon’ hout. Dit betekent niet gecombineerd met andere materialen, zoals bijvoorbeeld een stoel met houten zitting maar metalen frame.
  • onbehandeld hout, dus niet geverfd, gebeitst of geïmpregneerd
  • massief hout, dus geen geperst hout zoals spaanplaten
  • tuinmeubelen van hout zijn ook van harte welkom

Twijfelt u? Op het scheidingsstation Bussum is de medewerker van De Kringloper goed op de hoogte van geschikt hout.