voor inwoners, met gemeenten

Wijkcontroles PMD

Publicatiedatum: 7 november 2023

Regelmatig worden ladingen pmd (verpakkingen van plastic, blik of drinkpakken) afgekeurd door de verwerker van ons ingezamelde pmd. Er zit dan afval in dat geen pmd is en kan dan niet goed gerecycled worden. Zonde dus! Daarom gaan we komende maanden een aantal wijken in om kliko’s met pmd te controleren. Het doel hiervan is inwoners te informeren, niet te beboeten.

De acties starten op dinsdag 14 november 2023 en gaan door tot medio juni 2024. We zullen in die periode verschillende wijken in de regio controleren. Dit doen we een aantal keer in dezelfde wijk op verschillende pmd ophaaldagen.

Wijken

Om een zo reëel mogelijk beeld te krijgen van de hoeveelheid en type vervuiling (afval dat geen pmd is, bijvoorbeeld verpakkingen met etensresten, piepschuim, opblaasspeelgoed of plastic dat geen verpakking is), kondigen we bewust niet aan waar de wijken worden gecontroleerd.

Hanger aan de kliko

Aan de kliko waarin wij verkeerd afval aantreffen hangen wij een kaart. Hierop staat informatie over het goed aanbieden van pmd afval. Ook worden inwoners gewezen op de afvalwijzer op gad.nl en in de app. Hierin kunnen inwoners producten opzoeken waarbij wordt aangegeven bij welke afvalstroom dit hoort.

Meer nieuws

Al het nieuws