voor inwoners, met gemeenten

We halen uw afval graag voor u op, maar we kunnen niet alles. En niet alles mag, dat staat in de Afvalstoffenverordening en Wet Milieubeheer. Soms kan dit betekenen dat we uw afval niet kunnen of mogen meenemen.

Afval goed aanbieden _ kliko aan huis

Wilt u uw afval goed weg doen, dan is in ieder geval het volgende belangrijk om te weten:

  • Zet uw kliko op de inzameldag voor 7.30 uur aan de weg. De avond ervoor vanaf 20.00 uur mag ook. Dat geldt trouwens ook voor de speciale inzameldagen voor kerstbomen en voor vuilniszakken, textielzakken en pmd-zakken in de wijken waar die zijn toegestaan.
  • Let op hoe u de kliko aan de straat zet. Wanneer wij komen legen met onze zijlader is dit extra van belang.
  • Zet geen afval los op straat en ook niet naast een kliko.
  • Doe elke afvalsoort alleen in de kliko die daarvoor bedoeld is. Weet u niet waar iets bij hoort? Check dan de afvalscheidingswijzer voordat u het weggooit.
  • Zorg dat het deksel van de kliko dicht is. Krijgt u het deksel niet meer dicht, dan is uw kliko te vol. Is uw afval te groot voor de kliko? Maak het dan kleiner, breng het naar het scheidingsstation of maak een afspraak om het apart te laten ophalen.
  • Doe maximaal 75 kg in uw grote kliko (240 liter) of 50 kg in uw kleine kliko (140 liter). Kunt u zelf de kliko niet eenvoudig verplaatsen, dan is de kans groot dat hij ook voor ons te zwaar is. Voor losse afvalzakken (in een paar wijken zijn die nog toegestaan) geldt een maximaal gewicht van 12 kg.
  • Stamp of druk het afval niet aan in de kliko. We snappen dat u graag dat laatste beetje er ook nog in krijgt, maar het afval komt dan vast te zitten. Met ons inzamelvoertuig kunnen wij het dan niet meer los krijgen. Pas daarom ook op met gemaaid gras in uw gfe+t kliko, dat kan zichzelf vastzuigen. Los materiaal, zoals takjes, tussen het gras doen kan dan helpen.
  • Zet uw kliko niet tweemaal op dezelfde dag aan de straat.
  • Haal uw kliko na het legen uiterlijk voor 22.00 uur weer binnen en laat deze niet op straat staan.

Meer informatie over aanbieden grofvuil

Inleveren van grofvuil kan op onze scheidingsstations. U kunt ook een afspraak maken om het op te laten halen.

Voor het ophalen van grofvuil gelden een aantal regels.