voor inwoners, met gemeenten

Basisschool Elckerlyc Hilversum is winnaar van de E-waste race

Publicatiedatum: 13 oktober 2022

Basisschool Elckerlyc uit Hilversum is met 1916 ingezamelde apparaten de winnaar van de E-waste Race. Jarno Deen, raadslid D66 van gemeente Hilversum overhandigde de trotse school de prijs. Een schoolreisje naar Nemo!
Afgelopen vier weken hebben leerlingen van tien basisscholen uit de regio Gooi en Vechtstreek een grote hoeveelheid elektronisch afval ingezameld tijdens de E-waste Race. In totaal zamelden de scholen met de hulp van buurtbewoners maar liefst 13.637 oude elektronische apparaten in. Dankzij de grote inzamelstrijd belandt de verzamelde apparatuur niet in de verbrandingsoven maar wordt hergebruikt en gerecycled.

Door de leerlingen vier weken lang elektronisch afval ingezameld en kregen kinderen extra punten als ze e-waste lieten repareren. De kinderen voerden tegelijkertijd campagne in hun buurt om buurtbewoners te betrekken bij de E-waste Race. Buurtbewoners konden hun oude elektronische apparaten – van citruspers tot dvd-speler en van haardroger tot keyboard – online aanbieden, waarna de leerlingen deze aan huis kwamen ophalen. Alle apparaten die zijn ingezameld door de klassen, zullen worden hergebruikt of gerecycled. Op deze manier draagt de race bij aan een duurzame kringloop van de kostbare grondstoffen die in oude elektronica zitten.

Onderstaande basisscholen hebben de afgelopen vier weken meegedaan aan de E-waste Race:  PCBS De Zonnewijzer, KC de Meerstroom, RK Jozef-School, De Parel, CBS de Regenboog, De Hoeksteen, Nassauschool, BS De Ploeg , Elckerlyc en Wisperweide

De E-waste Race Gooi en Vechtstreek is een initiatief in samenwerking met GAD, Weee Nederland en  Stichting Open. Samen zorgen zij ervoor dat ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt.

Meer nieuws

Al het nieuws