voor inwoners, met gemeenten

De Hoeksteen uit Bussum winnaar van Ewaste Race 2023

Publicatiedatum: 19 oktober 2023

Afgelopen vier weken hebben leerlingen van tien basisscholen uit Gooi en Vechtstreek een grote hoeveelheid elektronisch afval ingezameld tijdens de Ewaste Race. In totaal zamelden de scholen met de hulp van buurtbewoners maar liefst 9581 oude elektronische apparaten in. De winnende school is De Hoeksteen uit Bussum.

De deelnemende scholen zamelen zoveel mogelijk punten in door huishoudelijk elektronisch afval op te halen, te (laten) repareren of media aandacht rondom het onderwerp te creëren. Alle apparaten die zijn ingezameld zullen worden hergebruikt of gerecycled. Op deze manier draagt de race bij aan een duurzame kringloop van de kostbare grondstoffen die in oude elektronica zitten.

Prijsuitreiking

Het was tot op de laatste telling spannend. Een close call tussen De Hoeksteen uit Bussum en De Regenboog uit Kortenhoef. De Hoeksteen uit Bussum had uiteindelijk de meeste punten en mocht de cheque voor een schoolreis naar NEMO in ontvangst nemen van wethouder Hugo Bellaart. Ook de interim directeur van de GAD, Enrik Bakker, feliciteerde de kinderen van harte en benadrukte nogmaals dat zij een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het hergebruik van waardevolle grondstoffen uit elektronica.

In totaal zijn er 9581 apparaten opgehaald, 2 reparaties uitgevoerd en is er 6 keer aandacht in de media gecreëerd door de scholen. De Hoeksteen heeft in totaal 2984 apparaten ingezameld, 1 reparatie uitgevoerd en is 1 keer in de media verschenen.

Deelnemende scholen

Onderstaande basisscholen hebben de afgelopen vier weken meegedaan aan de E-waste Race:
OB Blaricum uit Blaricum, De Linde en De Catamaran uit Loosdrecht, RK Minister Cals-School – Locatie Johan Willem Frisolaan + Verlengde Fortlaan en de Comeniusschool uit Naarden, De Wilgetoren uit Hilversum, Basisschool De Regenboog uit Kortenhoef, De Hoeksteen uit Bussum en Obs Kamperfoelie uit Huizen.

De E-waste Race Gooi en Vechtstreek is een initiatief in samenwerking met GAD en Race Against Waste. Samen zorgen zij ervoor dat ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt.

Meer nieuws

Al het nieuws