voor inwoners, met gemeenten

Campagne Hilversum Repareert van start

Publicatiedatum: 18 januari 2024

De campagne ‘Hilversum Repareert’ is van start gegaan. Een samenwerking tussen gemeente Hilversum en Hilversum100. Belangrijkste doel van de campagne is om Hilversummers aan te moedigen om kleding, elektrische apparaten en meubels te (laten) repareren in plaats van ze weg te gooien. Op de nieuwe website www.hilversumrepareert.nl staan praktische tips en meer dan twintig reparatiepunten in de stad waar Hilversummers terechtkunnen om hun spullen te laten repareren.

Over Hilversum repareert

Afgedankte elektrische apparatuur, kleding en meubels zorgen voor grote afvalstromen in de regio Gooi en Vechtstreek. Elke inwoner gooit jaarlijks gemiddeld zo’n zes kilo textiel en negen kilo aan elektrische apparatuur weg. Ook afgedankte meubels veroorzaken een grote afvalstroom. Met de campagne Hilversum Repareert wordt daarom ingezet op de reparatie van deze producten. Zowel repair cafés als professionele reparatiepunten in Hilversum zijn via de website van Hilversum Repareert terug te vinden.

De meerwaarde van repareren

Veel inwoners van Hilversum gooien hun producten weg, omdat ze reparatie te duur vinden of denken dat dit zo is. Wethouder Bart Heller (Milieu en Afval): “Inwoners moeten zich beter bewust worden van de winst die je haalt uit een reparatie ten opzichte van weggooien en een nieuwe kopen. Reparatie is zeker niet altijd duurder dan de aanschaf van een nieuw product en bovendien is het veel duurzamer en beter voor het milieu.”

Meer nieuws

Al het nieuws